Gemeenteraad verwacht donderdag meer informatie over ongeluk Stationsplein

De gemeenteraad zal donderdag naar verwachting meer informatie krijgen over het incident op het Stationsplein. Daarbij vielen zaterdagavond acht gewonden toen een 45-jarige man de macht over het stuur verloor en de mensenmassa inreed. 

"Het is belangrijk om niet te speculeren", zegt Marianne Poot van de VVD. Ze verwacht donderdag tijdens de commissievergadering meer informatie van burgemeester Eberhard van der Laan te krijgen. 

Twee personen liggen maandag nog in het ziekenhuis met botbreuken. De automobilist zit nog steeds vast. "We zijn met hem aan het kijken hoe het ongeluk kon gebeuren", zegt een politiewoordvoerder tegen NU.nl. De woordvoerder kon geen indicatie geven van hoe lang de man nog vast zal blijven zitten. 

Onder de gewonden zijn voornamelijk toeristen. De politie zei eerder dat geen opzet in het spel is. De man gebruikte medicijnen en werd mogelijk onwel door een lage bloedsuikerspiegel, aldus een woordvoerder.

Trambaan

De man werd zaterdag door politieagenten aangesproken omdat hij op de trambaan reed. Hij kreeg een boete en werd naar de rijbaan gedirigeerd. De man reed eerst langzaam weg, maar versnelde toen.

Via de trambaan reed hij het voetgangersgebied op. Hier schepte hij personen alvorens hij tegen de betonnen rand van de metro-ingang tot stilstand kwam.

Lees meer over:
Tip de redactie