Geen opzet bij man die inreed op voetgangers Amsterdam CS

De politie heeft zondag de woning van de 45-jarige Amsterdammer doorzocht die zaterdagavond rond 21.00 uur op een groep voetgangers inreed op het Stationsplein bij Amsterdam Centraal. Daaruit is gebleken dat er definitief geen sprake is geweest van opzet.

Er is sinds zaterdagavond veel onderzoek gedaan, zegt een woordvoerder van de politie tegen de Amsterdamse nieuwszender AT5: "Uit alles komt naar voren dat er geen sprake is van opzet en dat het hier echt om een onwelwording gaat. Ook bij de huiszoeking vandaag is niks aangetroffen."

De 45-jarige Amsterdammer werd naar alle waarschijnlijkheid onwel achter het stuur als gevolg van een lage bloedsuikerspiegel door medicijngebruik.

Slachtoffers

Twee gewonden liggen nog in het ziekenhuis. Volgens de politie zijn ze na kunstmatig in coma gehouden te zijn, nu bij kennis.

De bestuurder zit momenteel nog vast. De politie vertelde al eerder dat uit verhoor is gebleken dat hij zich niks meer van het vooral kan herinneren. Een blaastest op het politiebureau had na zijn aanhouding al uitgewezen dat er geen sprake was van alcoholgebruik.

Behoorlijke snelheid

De automobilist werd zaterdag aangesproken door agenten omdat hij op de trambaan reed. Hij kreeg een boete, waarna de agenten hem vertelden hoe hij weer op de gewone rijbaan kon komen. De man reed vervolgens stapvoets weg, maar reed toen opeens met een behoorlijke snelheid vanaf de trambaan het voetgangersgebied op. Hier kwam hij tegen de betonnen rand van de metro-ingang tot stilstand.

Lees meer over:
Tip de redactie