De politie denkt de liquidatie van een in Amsterdam bekende crimineel te hebben voorkomen door twee criminelen aan te houden. 

Volgens Het Parool zou de in de Diamantbuurt opgegroeide M. el J. het doelwit van de liquidatie zijn. Dit willen de politie noch het Openbaar Ministerie bevestigen aan NU.nl. 

De verdachten, 32 en 45 jaar, waren vorige week donderdag in een gestolen auto met een pistool onderweg naar de woning van het geplande slachtoffer in Almere. Beide verdachten zijn bekenden van de politie. 

Een arrestatieteam heeft de twee aan de kant gezet. De verdachten zouden plastic handschoenen bij zich hebben gehad. Een verdachte zou dubbele kleding hebben gedragen, hoewel het die dag niet koud was. 

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een derde verdachte van de poging tot liquidatie aangehouden. Ze wordt verdacht van medeplegen. Volgens Het Parool zou het gaan om de vriendin van een van de verdachten.

Onderzoek

De aanhoudingen zijn het gevolg van maandenlang onderzoek onder codenaam 13Baudette. Uit dit onderzoek zou blijken dat een liquidatie gepland werd. 

De verdachten zijn verhoord, maar hebben volgens de politie geen openheid gegeven. De aanhoudingen zijn nu pas bekendgemaakt, omdat de verdachten in volledige beperkingen waren geplaatst en hiermee geen contact met de buitenwereld mochten hebben.

Woensdag is besloten dat de verdachten langer vast blijven zitten, meldt de politie.