De politie heeft donderdag een oproep geplaatst bij het graf van de Sloterplasbaby. Het lichaam van de baby werd exact een jaar geleden in een tas bij de Sloterplas gevonden. 

De politie zette man en macht in om te achterhalen wat er met het kindje was gebeurd en wie de ouders zijn. Nog altijd is de dood van het baby'tje onopgelost. 

Daarom heeft de politie nu een opvallende oproep geplaatst bij het grafje op de begraafplaats Sint Barbara aan de Spaarndammerdijk.

"Moeder van de Sloterplasbaby, als je het grafje van je kindje komt bezoeken, wij willen je graag spreken en helpen. Wil je met ons contact opnemen", staat er op een geplastificeerd papiertje, geschreven door de rechercheurs van het onderzoeksteam Sloterplasbaby.

Onderzoek

Uit onderzoek werd bekend dat het kind waarschijnlijk van Mediterrane komaf is. De baby had op het moment dat hij werd gevonden een rompertje aan en er lag een sjaal bij de vindplaats. De tas, waarin het slachtoffertje zat, had eerder in het water gelegen.

Alle tips en aanwijzingen leidde tot op heden niet tot de ouders. Volgens De Telegraaf is het onderzoeksteam bezig met een uitgebreider DNA-onderzoek. Dit wordt door een woordvoerder van de politie echter ontkend aan NU.nl: "het klopt dat het DNA van de baby is veiliggesteld en in onze database zit. We hopen op een match, maar er is geen sprake van een verwantschapsonderzoek."