De politie heeft drie Amsterdammers aangehouden voor in totaal negen zaken van diefstal van dj-apparatuur uit horecagelegenheden. Het onderzoek liep sinds begin dit jaar.

De recherche startte in Rotterdam een onderzoek na vier brutale diefstallen van dj-sets uit horecagelegenheden.

De daders namen de spullen op klaarlichte dag mee terwijl de zaak gewoon open was. De sets zijn gemiddeld zo'n 1800 euro waard.

Rechercheurs bekeken bewakingsbeelden en deelden beelden van de verdachten en hun werkwijze intern via politiesystemen. Daaruit bleek dat er nog eens drie vergelijkbare zaken waren in Amsterdam en Delft.

Invallen

In een samenwerking tussen agenten in Amsterdam en Rotterdam werden op 16 mei tegelijkertijd in beide steden twee woningen binnengevallen. In een van de Amsterdamse woningen werd een 34-jarige Amsterdammer gearresteerd. Een tweede Amsterdammer (26) werd in een van de Rotterdamse woningen aangehouden.

De derde verdachte, een 38-jarige Amsterdammer werd in de gevangenis aangehouden, waar hij al zat voor een vergelijkbaar delict.

Tijdens het onderzoek kon het drietal gelinkt worden aan in totaal negen vergelijkbare diefstallen. Ze zitten vast en zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris.