De 29-jarige Amsterdammer die twee weken geleden is veroordeeld tot zeven jaar cel en tbs voor het verkrachten en beroven van meerdere vrouwen, gaat in hoger beroep.

De man is het er niet mee eens dat de rechtbank hem schuldig heeft verklaard. "Daarom is het logisch dat hij zijn zaak aan andere rechters wil voorleggen", zegt zijn advocaat donderdag. 

De man is schuldig verklaard voor de gewelddadige verkrachting van twee vrouwen in Amsterdam-West, waaronder die van een 75-jarige vrouw in juli 2015. De man sleurde haar mee naar een afgelegen plek, waarna hij haar zwaar mishandelde en verkrachtte.  

Hierna heeft de 29-jarige Amsterdammer haar van haar sieraden beroofd. 

Zorginstelling

Ook zou hij een maand later een 21-jarige vrouw hebben aangerand en beroofd. De twee zedendelicten leidden na DNA-vergelijking ook tot een verdenking van een eerdere verkrachting van een 60-jarige vrouw in 2013.

De man drong in de kamer van de zorginstelling waar de vrouw woonde. Dit deed hij na zijn enkelband te hebben doorgeknipt, die hij droeg vanwege een eerder vergrijp, zo laat de rechtbank weten.

Hoger beroep

Het duurt waarschijnlijk nog wel een jaar voordat de zaak inhoudelijk behandeld wordt. Het OM gaat niet in hoger beroep in de strafzaak, ook al had de officier negen jaar gevangenisstraf en tbs geëist. Onderzoek wees uit dat, vanwege een gebrekkige ontwikkeling van geestvermogens, de man verminderd toerekeningsvatbaar was.