Deelnemers The Color Run boos om niet krijgen medaille

Meerdere deelnemers van The Color Run, die zondag plaatsvond in het Sloterpark, zijn boos omdat ze geen medaille gekregen hebben. 

De Facebookpagina van het evenement staat vol met klachten: veruit de meeste negatieve berichten gaan over het niet ontvangen van een medaille na afloop.

In plaats daarvan kregen de deelnemers een bosje bloemen. Tientallen uiten hun ongenoegen. "Het ergste van alles vind ik nog dat ze gewoon heel nonchalant ontkennen dat er wel een medaille beloofd is."

Blijkbaar was er in de promotie voor het evenement wel een medaille (met de afbeelding van een eenhoorn) beloofd. Voor sommigen was dat zelfs de reden om mee te doen.

Kosten

Bovendien vinden de gedupeerden dat ze nu te veel betaald hebben voor het evenement. Een kaartje kostte 29,50 euro en daar zaten dus achteraf niet de kosten voor een medaille bij inbegrepen. Deelnemers opperen dat de medaille alsnog verstuurd zou moeten worden.

"We hebben eigenlijk in al het promotiemateriaal gezegd dat er geen medaille uitgereikt zou worden", zegt een woordvoerder van The Color Run tegen AT5. "Het thema van dit jaar was flowerpower en daar vonden we bloemen beter bij passen dan medailles." 

Maar 'per abuis' stond er op de website van The Color Run bij het kopje 'veelgestelde vragen' wel dat er een medaille uitgereikt zou worden. Dat ging om oude informatie, maar dat wisten de lezers niet.

Gangbaar

De organisatie benadrukt dat mensen zondag "echt een heel leuke dag hebben gehad". Ook ontkent de woordvoerder dat 30 euro voor een hardloopevenement zonder medaille te duur is.

Vanwege de teleurgestelde reacties wordt alsnog gekeken naar het uitreiken van medailles. "Voor mensen die echt het gevoel hebben dat ze een medaille toegezegd hadden gekregen, hebben we toch besloten dat zij op aanvraag een medaille kunnen krijgen."

Omdat het helemaal niet het idee was dat er medailles uitgereikt zouden worden, weet de organisatie niet hoe snel zij de medailles kunnen maken en opsturen. "We raden mensen aan om de Facebookpagina van The Color Run in de gaten te houden."

Of er op de medaille ook een eenhoorn te zien zal zijn, durft de woordvoerder niet te zeggen. "Ik vermoed van wel."

Lees meer over:
Tip de redactie