Technofeest in Concertgebouw afgebroken door beschadigd plafond

Een technofeest in het Concertgebouw in Amsterdam is donderdagnacht afgebroken, omdat een deel van het plafond boven het podium beschadigd raakte.

"Voor uw veiligheid konden we niet doorgaan met ons evenement",  meldt de organisatie.

Het feest werd rond 1.00 uur beëindigd, terwijl dj's Job Jobse en Dixon nog twee uur langer door zouden moeten gaan. Er waren zo'n duizend mensen aanwezig. Het plafond hing vol met luidsprekers, discoballen, lampen en lasers.

Volgens een woordvoerder van het Concertgebouw bestaat het plafond uit kwadranten, die zijn omlijst met stucwerk. Een van die lijsten boven het podium in de Grote Zaal is losgekomen en daarbij is wat gruis naar beneden gevallen. Hierop is besloten het feest te stoppen. "Niemand is in gevaar geweest", aldus de woordvoerder.

Oorzaak

Uit voorzorg is de hele lijst verwijderd. Over de oorzaak kan de woordvoerder nog niets zeggen, daar wordt nog onderzoek naar gedaan. Geplande repetities en concerten gaan gewoon door.

Het Concertgebouw wordt vaker verhuurd voor feesten en congressen. Technofeesten zijn er hooguit een à twee keer per jaar.

Lees meer over:
Tip de redactie