OM eist vijf jaar cel en tbs in hoger beroep neersteken vrouw Borgerstraat

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep opnieuw vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 56-jarige man die in 2015 in de Borgerstraat in Amsterdam zijn ex neerstak met een vleesmes. 

Dit laat het OM woensdag weten

De man wordt ervan verdacht, in het bijzijn van hun 4-jarige dochter, zijn ex met een vleesmes vijfmaal gestoken te hebben. Dit deed hij volgens het OM omdat hij boos was vanwege een foto van hun gezamenlijke dochter. De vrouw raakte hierdoor zwaargewond. 

De rechtbank veroordeelde de man eerder tot drie jaar cel en tbs wegens poging tot doodslag, maar de verdachte ging in hoger beroep. 

Moord

Het OM is van mening dat de man met voorbedachte rade heeft gehandeld, en dat er daarom sprake is van een poging tot moord. "Een getuige heeft verklaard dat de ontmoeting zakelijk was, en dat er sprake was van een weloverwogen handeling."

Hierdoor vindt het OM dat een hogere celstraf op zijn plaats is. Deskundigen hebben een persoonlijkheidsstoornis ontdekt bij de verdachte. Daarom eist het OM naast de celstraf ook tbs met dwangverpleging.

Lees meer over:
Tip de redactie