Ziggo Dome schroeft veiligheidsmaatregelen op na aanslag Manchester

In de Ziggo Dome kwam het nieuws van de aanslag bij het concert van zangeres Ariana Grande in Manchester hard aan. Dinsdag is besloten om de veiligheidsmaatregelen op te schroeven.

De zangeres trad vorige week nog op in de Ziggo Dome. Directeur Danny Damman kent de crew die maandag in de Manchester Arena was daardoor goed. "Het heeft ons echt diep geraakt", zegt hij. "Je moet je voorstellen dat je zo'n bericht vanaf half één volgt totdat je echt niet meer kan en in slaap valt, en daarna weer direct wakker wordt."

De volgende ochtend riep Damman al zijn collega's bij elkaar. "Om iedereen een hart onder de riem te steken en te vertellen wat de maatregelen zijn die we gaan treffen en al getroffen hebben."

De Ziggo Dome heeft al veel veiligheidsmaatregelen, maar na een gebeurtenis als die van maandag wordt alles opnieuw tegen het licht gehouden. "Na Bataclan hebben we het al opgeschaald en ook nu hebben we besloten dat op te schalen", zegt Damman. "Ik kan je helaas niet vertellen wat het is, maar dat gaat heel ver."

Bekijk video:

Lees meer over:
Tip de redactie