Overzicht: Hier kun je in Amsterdam op grote schermen Ajax-Manchester volgen

Ajax staat woensdagavond na 21 jaar weer in een Europese finale. Door heel Amsterdam worden grote schermen opgehangen en zalen omgebouwd tot tijdelijke voetbalkroegen. Op deze plekken kun je de wedstrijd live bekijken op een groot scherm.

Museumplein - Amsterdam Zuid

Wie van drukte houdt, kan de Europese finale het beste kijken op het Museumplein; honderdduizend Ajax-fans kunnen daar aanstaande woensdag terecht. Op het plein wordt de wedstrijd live uitgezonden vanaf meerdere levensgrote schermen. Vanaf 18.00 uur kunnen de eerste fanatiekelingen het terrein betreden.

Amsterdam Roest - Amsterdam Oost

In Amsterdam Roest krijgt de avond, vanwege de finale in Stockholm, een Zweeds tintje. De chef-kok van de vrijplaats maakt Zweedse gehaktballetjes, terwijl de wedstrijd ondertussen live gevolgd kan worden op meerdere grote schermen. Om 18.00 uur gaan de deuren van de 'stadsoase' open.

Q-Factory -  Amsterdam Oost

Net als in de halve finale tegen Lyon wordt poppodium Q-Factory omgebouwd tot een grote voetbalkroeg. In de grote zaal van het poppodium passen wel duizend Ajax-fans. Aanwezig is een levensgroot scherm om de wedstrijd op te kijken en naderhand is er live muziek.

De Marktkantine - Amsterdam West

Voor een dag wordt club De Marktkantine omgetoverd tot groot cafe. In de club kunnen toeschouwers in grote getalen op de schermen naar de wedstrijd kijken, met vooraf en achteraf live muziek. Tip: het grootste scherm zal in de Theaterzaal hangen.

Radion - Amsterdam West

Ook bij cultureel platform Radion in Amsterdam West zullen woensdagavond grote schermen hangen om de Europese finale live op te volgen. De entree is gratis en na de wedstrijd is er live-muziek. Om 19.00 uur gaan de deuren open voor publiek.

Het Sieraad - Amsterdam West

Honderden Ajax-fans kunnen vanaf 19.00 uur in Het Sieraad terecht om hun ploeg de finale van de Europa League te zien spelen. Tijdens de wedstrijden zijn er Engelse pints en pitchers bier beschikbaar, vooraf wordt er gezorgd voor vermaak.

Claire - Centrum Amsterdam

Nachtclub Claire zal woensdagavond niet alleen de Europese finale tussen Ajax en Manchester uitzenden. Ook worden samenvattingen van de finale van de UEFA Cup van 1992 en de Champions League van 1995 getoond. Achteraf kan er gedanst worden op muziek.

Westerunie - Amsterdam West

Voor aanvang van de wedstrijd kunnen Ajacieden voor een speciaal voetbalmenu terecht op het naastgelegen Westergasterras. Daarna is de wedstrijd live te volgen op een levensgroot scherm in de Westerunie. De deuren gaan om 18.00 uur open.

Lees meer over:
Tip de redactie