Hoofdstad neemt geen extra maatregelen na aanslag Manchester

Het dreigingsniveau in Amsterdam blijft - ondanks de aanslag in Manchester - ongewijzigd. 

"De aanslag in Manchester past helaas in het dreigingsbeeld", zo meldt de gemeente dinsdag in een verklaring.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft in 2013 het dreigingsniveau in Nederland verhoogd naar substantieel. "Dit houdt in dat een aanslag ook in Amsterdam reëel is. De aanslag in Manchester past helaas in dit dreigingsbeeld. Het benadrukt helaas de realiteit waar alle grote steden in Europa helaas al langer mee te maken hebben", valt te lezen.

De gemeente laat weten dat, net als in de rest van Nederland, al enige tijd extra waakzaamheid heerst in Amsterdam. "Ook bij grote evenementen zoals bij de public viewing van Ajax en popconcerten".

Halfstok

De gemeente meent dat elk evenement door de driehoek bekeken wordt. Aansluitend daaraan worden maatregelen genomen die passen bij het soort evenement. Welke maatregelen dat zijn wordt niet gecommuniceerd door de driehoek.

Verder laat het bestuur weten dat er wordt meegeleefd met de veelal jonge slachtoffers die maandag om het leven kwamen tijdens het concert. De vlaggen bij het stadhuis hangen daarom ook sinds dinsdag halfstok. 

De gemeente onderzoekt hoe de stad woensdag tijdens de finale stil kan staan bij de slachtoffers van de aanslag.

Lees meer over:
Tip de redactie