Bond van Wetsovertreders wil Amsterdamse gemeenteraad in

De Bond van Wetsovertreders, die opkomt voor mensen die zich niet aan de wet hebben gehouden, gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. 

De partij wil onder meer dat de gemeente meer doet aan het op weg helpen van criminelen die de gevangenis uit komen, zegt het tegen AT5.

"Met een paspoort, onderdak en dat soort dingen", aldus de woordvoerder. "Nu komen mensen nog met een vuilniszakje op straat te staan en wordt gezegd, 'bekijk het maar verder'."

Ook de Top 600-aanpak, waarmee de gemeente en politie criminelen volgen, vindt de partij niets. "Er moeten andere werkwijzen komen. Mensen worden nodeloos opgepakt. Er moet hen een alternatief geboden worden." De nieuwe partij hoopt twee zetels te halen.

Links

Op andere gebieden is de Bond van Wetsovertreders naar eigen zeggen links. "Wij willen ook graag een coalitie met de SP en GroenLinks." Voor de drukte en het toerisme in de stad wil de partij strenge regels.

De partij heeft al twee potentiële gemeenteraadsleden gevonden. "Maar zij moeten nog een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aanvragen, dus het zou prematuur zijn om hun namen al bekend te maken."

De partij verwacht dat er vooral ex-gedentineerden op hen stemmen. "En dat zijn er in Amsterdam al een heleboel."

Lees meer over:
Tip de redactie