Aspirant-lid studentencorps Amsterdam mogelijk mishandeld in groentijd

Een lid van het Amsterdams studentencorps A.S.C./A.V.S.V is in januari mogelijk mishandeld door drie ouderejaars tijdens zijn groentijd. 

Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt of het er een zaak van gaat maken, bevestigt een woordvoerder aan NU.nl na berichtgeving van NRC

De mishandeling zou op 31 januari hebben plaatsgevonden. Het aspirant-lid van het dispuut Atomos zou door drie van zijn dispuutleden zijn mishandeld, waarbij een tand uit zijn mond is geslagen, aldus de krant. Dit zouden ze gedaan hebben omdat ze vonden dat hij zijn dispuutdasje niet zou verdienen. 

De jongen heeft in februari aangifte gedaan, bevestigt de politie. Inhoudelijk wil het niet verder op de zaak ingaan. De zaak is onderzocht door agenten en kortgeleden naar het OM gestuurd. Het is nog niet duidelijk wanneer deze beslist of het de verdachten wil vervolgen.

De studenten zijn in afwachting van deze beslissing geschorst, laat de rector van het studentencorps in een schriftelijke reactie aan NRC weten. 

Vindicat

Vorige week werd bekend dat het OM een 24-jarig lid van studentenvereniging Vindicat vervolgt voor zware mishandeling van een aspirant-lid. Het incident vond eind augustus plaats tijdens de ontgroeningsperiode.

Ook stonden vijf Leidse studenten die een gaybrapad hadden vernield, voor de rechter. Volgens het OM hadden ze een opdrachtenlijst van hun dispuut meegekregen, waarop ook stond dat ze 'tegen een synagoge moesten pissen'. 

Lees meer over:
Tip de redactie