Politie Stockholm neemt maatregelen tegen voetbalsupporters

De politie van Stockholm neemt maatregelen tegen de 'uitzonderlijke hoeveelheid' voetbalsupporters die het verwacht in de stad op de dagen voor, tijdens en na de Europa League finale tussen Ajax en Manchester United.

In een persbericht waarschuwt de politie voor grote drukte van, naar en bij het stadion. 

Het stadion gaat drie uur voor de wedstrijd open, omdat de politie verwacht dat het veel tijd gaat kosten om alle supporters te fouilleren alvorens ze binnen worden gelaten. Om het terrein van het stadion komen barrières te staan. 

Een speciaal politieunit van de Zweedse politie zal de publieke orde bewaken. Wel waarschuwt het extra voor het mogelijke gebruik van vuurwerk in de menigte.

Trofee

In Stockholm komen drie Fan Zones waar supporters van beide teams terecht kunnen. De centraalste is gelegen in het park Kungsträdgården in het centrum. Die is open van 20 tot en met 24 mei. Fans kunnen daar meedoen aan (voetbal)wedstrijden en op de foto met de echte Europa League-trofee.

Op de dag van de wedstrijd zijn er nog twee extra Fan Zones. Eén ten noordwesten van het centrum, op het Koningseiland. Deze zone aan de Flemminggatan, tussen Norra Agnegatan en Wargentinsgatan, is open van 6.00 tot 23.00 uur. Het idee van de politie is dat supporters zich daar verzamelen en dan van halte Rådhuset de metro naar het stadion nemen.

De andere Fan Zone ligt nog iets noordelijker, aan de Rörstrandsgatan tussen Bråvallagatan en Norrbackagatan en is geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Om bij het stadion te komen kunnen supporters de trein nemen van station Karlberg.

De politie belooft updates te melden op Twitter en op de website van politie Stockholm.

Lees meer over:
Tip de redactie