Tot vier jaar cel geëist voor cocaïnebezorgdienst via taxi

De officier van justitie heeft celstraffen tot vier jaar geëist tegen vijf mannen die verdacht worden van handel in drugs en lidmaatschap van een criminele organisatie.

De vijf mannen, in leeftijd variërend van 25 tot 38 jaar, worden ervan verdacht een service te hebben opgezet waarbij klanten telefonisch drugs konden bestellen. De drugs werd vervolgens door een taxi op het gewenste adres afgeleverd.

Kluis

De zaak kwam aan het rollen toen begin 2016 een broer van een van de verdachten voor een andere zaak werd aangehouden. Bij de doorzoeking van zijn woning werd onder meer een telefoon en een kluis in beslag genomen.

In de kluis trof de politie naast cocaïne ook een weegschaal aan, en de telefoon bevatte berichten die verband leken te houden met drugshandel.

"De verdachten beschikten over een dealtelefoon en hadden een vaste klantenkring", aldus de officier van justitie die de zaak behandeld. "Ze gebruikten onderling bijnamen, hanteerden versluierd taalgebruik als het om verdovende middelen ging en waren zo goed op elkaar ingespeeld dat zij vaak aan een paar woorden genoeg hadden om een drugsdeal succesvol af te ronden."

Vuurwapen

De officier heeft tegen een 37-jarige man, in wiens woning ook een vuurwapen was aangetroffen, vier jaar cel waarvan een jaar voorwaardelijk geëist. Een 29-jarige man hoorde twintig maanden cel waarvan acht voorwaardelijk tegen zich eisen en tegen drie mannen van 25, 33 en 38 jaar werd drie jaar cel waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist.

De verdachten wilden tijdens de zaak niets zeggen.

Tip de redactie