Verkeerscentrale ingezet tegen drukte bij Amsterdam ArenA

Met een zogenoemde pop-up verkeerscentrale wil de Amsterdam ArenA volgende week zaterdag de verwachte topdrukte in goede banen leiden. 

Door uitverkochte concerten van de Toppers in het stadion, Anouk in de naastgelegen Ziggo Dome en Eddie Vedder in Afas Live wordt grote drukte verwacht in het uitgaansgebied in Zuidoost.

De speciale centrale moet files verminderen en zorgen voor een betere bereikbaarheid. De partijen die zich bezighouden met vervoer, verkeer en veiligheid bij grote evenementen zitten nu samen onder een dak in het stadion.

Vanaf hier kunnen ze handelen aan de hand van camerabeelden, berichten op social media, informatie over verkeer en vervoer en de bezetting van de parkeergarages. Zo beslissen ze bijvoorbeeld over een omleidingsroute, extra verkeersregelaars of het afsluiten van een weg.

Parkeeradvies

Vanuit de verkeerscentrale krijgen reizigers ook online reisadvies op maat. Via de Mobility Portal kunnen automobilisten een actueel parkeeradvies krijgen en worden ze op de hoogte gebracht van vertragingen of omleidingen.

Een proef met deze manier van werken bleek al een succes.

Lees meer over:
Tip de redactie