Ajax-fan huurt vliegtuig met bemanning voor EL-finale in Stockholm

De Amsterdamse ondernemer Eron Pieren huurt zelf een Airbus met bemanning om volgende week woensdag naar Stockholm te vliegen, wanneer Ajax de finale van de Europa League speelt tegen Manchester United.

Reguliere vliegtickets om op tijd vanaf Amsterdam in de Zweedse hoofdstad te komen, zijn sinds dinsdag uitverkocht of erg duur, merkte ook Pieren.

"Alles zit propvol, de tickets zijn onbetaalbaar of je moet een enorme omweg maken. Anders blijven alleen auto en bus over, twintig uur heen en twintig uur terug", zegt Pieren in De Telegraaf. Hij huurt in Italië een vliegtuig dat plek biedt aan 150 passagiers met complete bemanning en landingsrechten.

Op 24 mei vliegt de ondernemer met de Airbus van Schiphol naar de Zweedse hoofdstad. De rest van de stoeltjes verkoopt hij aan liefhebbers voor 750 euro per retour. Ter vergelijking: een directe vlucht heen en terug is nu al ruim 1000 euro en er is nog maar beperkt plek. 

Verdienen wil Pieters niet aan zijn finalevlucht naar Stockholm. "Alleen die Airbus charteren kost me al rond een ton. En dan komen er nog allerlei kosten bij. Het belangrijkste is dat we gaan. Als er genoeg interesse is, zet ik er een tweede toestel bij."

Extra vluchten

De reispartner van Ajax, TUI-Kras, zette eerder al extra vluchten in naar Stockholm. Maar volgens de reisorganisatie zitten deze vluchten al helemaal vol. Ook de zeven extra vluchten van Corendon zijn volgeboekt. De organisatie overweegt nog een achtste vlucht in te zetten.

Lees meer over:
Tip de redactie