Vuurwapens in Amsterdam gevonden na onderscheppen 500 kilo cocaïne

In Amsterdam zijn twee vuurwapens gevonden, nadat er in een container met dozen bananen in de Antwerpse Haven 527 kilo cocaïne werd onderschept. De straatwaarde van de drugs is ruim 25 miljoen euro.

Na het aantreffen van de cocaïne in Antwerpen werden woensdag vier mensen aangehouden in Rotterdam. Het gaat om mannen tussen de 19 en 42 jaar met een Nederlandse, Venezolaanse en twee met een Dominicaanse nationaliteit. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, zegt justitie.

De vier aangehouden mannen staan niet meer op een Nederlands woonadres ingeschreven. Een van hen verbleef in Diemen, twee zouden een adres hebben in Madrid en de vierde in Antwerpen.

Samenwerking

Het drugsonderzoek richtte zich eerst op twee van de vier verdachten, omdat vermoed werd dat zij drugs wilden invoeren. Een gespecialiseerde opsporingsdienst wist woensdag de container met dozen bananen te onderscheppen in de haven van Antwerpen. Dat gebeurde in samenwerking met de Nederlandse Douane en de Belgische autoriteiten.

Bij het openen van de container werd een partij wit poeder aangetroffen. Het spul zat in tassen tussen de dozen met bananen. Uit onderzoek bleek dat het om cocaïne gaat. 

Kort na de vondst van de container met de verdovende middelen zijn doorzoekingen gedaan in Rotterdam, Diemen en Amsterdam. In Diemen is 40.000 euro cash in beslag genomen en tien dure horloges.

Vuurwapens

In Amsterdam zijn twee vuurwapens gevonden. De vier verdachten zijn vervolgens in Rotterdam in een auto aangehouden.

Het Openbaar Ministerie verwijt het viertal betrokkenheid bij de invoer van cocaïne. Na hun aanhouding zijn de verdachten ingesloten. De rechter-commissaris in Rotterdam heeft besloten dat de vier mannen langer vast blijven.

Ze zijn voor de duur van veertien dagen in bewaring gesteld.

Tip de redactie