Politie Amsterdam rukt uit voor nepvinger op schoolplein

De politie in Amsterdam is een paar weken geleden uitgerukt voor de melding dat er een afgesneden vinger op een schoolplein in West zou liggen. Bij nadere inspectie bleek het om een nepexemplaar te gaan.

"De vinger was gevonden door de juf van een schoolklas", schrijft een van de rechercheurs van dienst op Facebook. "Ze had de kinderen meteen mee naar binnen genomen."

De conciërge van de school had de vinger, in afwachting van de komst van de politie, afgedekt met een leeg ijsbakje. De rechercheurs hebben hierop de omgeving afgezet en de vinger 'vanuit alle hoeken op de foto gezet'.

"We hadden ons al verschillende scenario's in het hoofd gehaald over hoe de vinger daar gekomen kon zijn", laat een van de rechercheurs weten. "Een gruwelijk ongeluk? Een misdrijf? Ook de meeuwen op het plein hadden we al een hoofdrol toebedacht: hadden ze de vinger ergens gevonden en uitgespuugd op het plein?"

Pas nadat de vinger opgepakt werd, kwamen de rechercheurs erachter dat de vinger zacht en indrukbaar was en dat het om een nepvinger bleek te gaan. "Op naar de volgende klus."

Lees meer over:
Tip de redactie