Vijf wolvenwelpen geboren in dierentuin Artis

In de dierentuin Artis in Amsterdam zijn enkele weken geleden vijf welpen geboren bij de wolven. De jongen liepen donderdag voor het eerst buiten hun hol. 

De dierenverzorger wist al eerder dat er jongen waren geboren omdat er gepiep uit het hol was waargenomen, schrijft de dierentuin donderdag in een persbericht.

De medewerker wist echter nog niet hoeveel welpen het precies waren. Het duurt gemiddeld drie weken voor pasgeboren wolven kunnen lopen en buiten hun hol komen. 

De jongen zijn geboren bij de zogeheten Hudson Bay-wolven, die een witte vacht hebben. De welpen zijn nog grijs, maar worden na enkele jaren net zo wit als hun ouders. Als de wolven twee maanden oud zijn, kunnen ze 'meehuilen' met de rest van de roedel: toon houden lukt ze nu nog niet. 

Alfa

De komende tijd leren de welpen tijdens het spelen handelingen die ze later nodig hebben. Aan de hand van deze interacties, wordt ook hun status in de roedel bepaald. 

Binnen de wolvenroedel krijgt alleen een alfa-koppel jongen. De ondergeschikte wolven helpen mee bij het voeden en beschermen van de pasgeboren welpen.

Lees meer over:
Tip de redactie