Ook Van Woustraat krijgt cameratoezicht om toename overvallen

De gemeenteraad heeft besloten dat de Van Woustraat onder cameratoezicht moet komen. Dit in navolging van de Jan Evertsenstraat en een gedeelte van het Mercatorplein, waarvan dinsdag bekend werd dat ook daar cameratoezicht komt.

De maatregel is genomen wegens geweldsincidenten die zijn voorgevallen in de eerste drie maanden van dit jaar. 

Zo zijn de speelgoedwinkel Intertoys en de gezondheidswinkel De Tuinen overvallen. De overvallen werden gepleegd terwijl ondernemers met vuur- of steekwapens werden bedreigd. Ook was er een poging tot overval en een gewelddadigde straatroof in de Van Woustraat.

In maart werd daarop besloten dat ondernemers een anti-overvaltraining konden volgen. Naast de training zette Zuid al extra politie en handhavers in tijdens openings- en sluitingstijden. Ook moest de verlichting in de straat worden vervangen.

Succesvol

De aanpak is volgens de gemeenteraard eerder succesvol gebleken. In 2012 en 2013 kampte de straat in Zuid ook al met een reeks geweldsincidenten. Toen werd ook besloten om camera's op te hangen, maar die zijn in 2016 weer verwijderd na enkele jaren zonder overvallen. 

Cameratoezicht wordt wegens de inbreuk op privacy als paardenmiddel gezien. De camera's worden dan ook weer weggehaald zodra de veiligheidssituatie weer is verbeterd.

Lees meer over:
Tip de redactie