Muurschildering van Johan Cruijff onthuld

De weduwe van Johan Cruijff, Danny Cruijff, heeft dinsdagavond samen met burgemeester Eberhard van der Laan in Amsterdam-Oost een reusachtige muurschildering ter nagedachtenis aan de voetballegende onthuld.

Het kunstwerk is geschilderd op een muur van een huizenblok op de hoek van de Wembleylaan en de Anfieldroad. Dat ligt bij het voormalige terrein van het oude Ajax-stadion De Meer in de Watergraafsmeer en tegenover Betondorp waar Cruijff opgroeide.

De schildering is gemaakt door de Braziliaanse kunstenaar Paulo Consentino. Hij voltooide het 13 meter hoge en 8 meter brede kunstwerk in elf dagen tijd. Hij kreeg hierbij hulp van jongeren uit de buurt. Consentino maakte al eerder voetbalgerelateerde muurschilderingen in Brazilië, Argentinië, Uruguay, Portugal, Spanje en Duitsland.

Het kunstwerk is een initiatief van de Legacy van Johan Cruijff, de Cruyff Foundation en AkzoNobel.

Indrukwekkend

De familie van de legendarische voetballer zegt het kunstwerk 'indrukwekkend' te vinden. Hockeyster en goede vriendin van Cruijff, Carola Thate, vindt de muurschildering op deze plek een groots eerbetoon. "Johan’s visie op voetbal en het leven zijn gebundeld in wat we nu de Cruyff Legacy noemen. Het is aan ons allen om wat hij heeft neergezet in stand te houden en voort te zetten."

Lees meer over:
Tip de redactie