Negen jaar cel geëist voor dodelijke schietpartij Geuzenveld

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag tegen een 45-jarige man negen jaar celstraf geëist voor de dodelijke schietpartij in de Cornelis Outshoornstraat in Geuzenveld in 2015.

Volgens het OM gaat het om een cocaïnedeal met dodelijke afloop.

Tijdens de deal ontstond een schietpartij waarbij de vermeende koper van de cocaïne, een 27-jarige man, overleed. De 45-jarige verdachte beriep zich op noodweer, maar het OM is het daar niet mee eens. 

De cocaïnedeal vond plaats op 28 november 2015 in de woning van een 60-jarige man. De man was zelf ook bij de deal aanwezig en raakte gewond bij de schietpartij. Wegens verdenking van wapenbezit en drugsbezit heeft het OM 27 maanden cel tegen hem geëist. 

Kilo cocaïne 

Na de schietpartij werd naast het lichaam van het 27-jarige slachtoffer, dat zich buiten de woning bevond, een vuurwapen en ongeveer een kilo cocaïne aangetroffen. In de woning trof de politie vervolgens nog een vuurwapen aan en een identiek pakket met dezelfde hoeveelheid cocaïne. 

"Dit fatale schietincident, dat de samenleving ernstig heeft geschokt, laat op een afschuwelijke wijze zien waar ongecontroleerd wapenbezit toe kan leiden", aldus het OM in een verklaring. "Dergelijke misdrijven versterken gevoelens van onzekerheid en angst in een samenleving en niet alleen in de directe omgeving."

Lees meer over:
Tip de redactie