Jan Evertsenstraat krijgt cameratoezicht na reeks van geweldsincidenten

De Jan Evertsenstraat en een gedeelte van het Mercatorplein krijgen cameratoezicht. Dat heeft burgemeester Van der Laan dinsdag besloten.

Stadsdeel West diende eind 2016 een officieel verzoek in bij de burgemeester. Dat gebeurde na een reeks van nieuwe geweldsincidenten, waaronder een overval op een geldloper en een ramkraak op een belwinkel.

Bij een schietpartij op 8 oktober 2016 kwam een man om het leven en raakten twee andere mensen gewond. Ook is het aantal straatroven in de straat, waarbij een wapen gebruikt werd toegenomen en is er meer overlast van probleemjeugd.

Eerder werd cameratoezicht door het stadsdeel nog als een te zwaar middel gezien. Ondernemers in de straat roepen echter al langer om de camera's. In 2010 werd juwelier Fred Hund doodgeschoten in zijn zaak op de Jan Evertsenstraat. In 2014 werd er ook geschoten bij een overval op een juwelier in de straat.

Mercatorplein

Ook op het Marcatorplein zijn er problemen met een groep jongeren, waarvan een aantal onderdeel is van de Top1000 van de gemeente. Zo werd probeerden twee mannen eind september 2016 een supermarkt te overvallen. Een medewerker van een restaurant werd met messen bedreigd door drie jongeren.

De camera's in het gebied worden zo snel mogelijk opgehangen. De camera's blijven er zeker tot het einde van het jaar hangen.

Lees meer over:
Tip de redactie