'Bereikbaarheid IJburg te afhankelijk van tram 26'

Wie van of naar IJburg reist, is aangewezen op tram 26. Maar deze tram, die van Haveneiland-Oost naar het Centraal Station en weer terug rijdt, heeft vaak last van verstoringen. En dan wordt het lastig om nog op plaats van bestemming te komen, want voor tram 26 is geen alternatief.

Reden genoeg stadsdeel Oost reden genoeg om een raadsbrief naar de gemeente te sturen met het verzoek zo snel mogelijk actie te ondernemen.

"Ik heb best wel vaak dat als 'ie er uitligt dat ik opgesloten zit op m'n eiland", zegt een buurtbewoner.

"In februari hebben wij verschillende signalen gekregen van bewoners toen er verschillende verstoringen waren op de tramlijnen", zegt Rebekka Tselms van de PvdA-bestuurscommissie Oost. "Verstoringen komen ook in andere delen van de stad voor, maar dan kan je meestel een omleiding nemen. Op IJburg zijn die mogelijkheden er niet."

Vervangend vervoer

"Volgens het stadsdeel biedt vervanged vervoer lang niet altijd soelaas. Je stond daar bijna een uur. Voordat de bus kwam. En toen was er dus helemaal geen plek voor iedereen in de bus."

En naast de vele storingen wordt drukte in deze tram ook een steeds groter probleem. Maar allereerst vindt het stadsdeel het zaak om de storingen te voorkomen en problemen door mogelijke toekomstige storingen beter op te lossen. Nu worden er bij een storing bussen ingezet, dat volgens het stadsdeel moeizaam verloopt.

Langere termijn

"Op de langere termijn zitten we echt te denken aan een tramlijn, doortrekken van een bestaande tramlijn, misschien een nieuwe tramlijn. Of zelfs een metrolijn", zegt Tselms.

Lees meer over:
Tip de redactie