Het GVB gaat aangifte doen tegen de 'metrosurfer' die afgelopen week bovenop het dak van een metrostel ligt op station Van der Madeweg. 

Het vervoersbedrijf is ontzettend geschrokken van de beelden die daarvan naar buiten zijn gekomen. "Ik kan niet genoeg benadrukken hoe gevaarlijk dit is. We nemen dit heel hoog op", zegt een woordvoerder van het GVB. "Deze persoon kan er tijdens het rijden zomaar vanaf gezogen worden, dit is echt kranzinnig."

De maker van de video zegt tegen AT5 dat ze niet gezien heeft of de metro ook ging rijden met de persoon op het dak. Het GVB heeft bewakingsbeelden van het station veiliggesteld, maar kon vandaag nog niet zeggen of daar ook op te zien is of de man daadwerkelijk meerijdt. De vervoerder geeft aan niet op die conclusie te gaan wachten.

Het GVB stapt naar de politie om aangifte te doen tegen de 'metrosurfer'. Daarnaast zal het vervoersbedrijf dit meenemen in hun briefings richting de politie en andere partijen. Het bedrijf wil nogmaals benadrukken hoe gevaarlijk dit is en dat deze acties absoluut verboden zijn.

Bekijk video:

Metrosurfer op dak van metro
Metrosurfer op dak van metro