Voor de wedstrijd in de halve finale van de Europa League tussen Ajax en Olympique Lyon op 3 mei in Amsterdam zijn geen kaarten meer verkrijgbaar.

Zoals verwacht waren er veel gegadigden voor een kaartje. Maandag waren al dertigduizend kaarten verkocht voor de wedstrijd.

Om 10.00 werd de kaartverkoop vrijgegeven voor SVA-leden. Binnen een kwartier waren alle kaarten vergeven.

Normaal gesproken twee kaartjes per lid besteld kunnen worden, maar dit voor de halve finale is teruggestroefd naar een kaartje. Nu al zijn op Marktplaats kaarten voor maar liefst tweehonderd euro te koop. Via de officiele website waarschuwt Ajax voor die onofficiele kaartverkoop.

De club meldt dat er weer kaarten kunnen vrijkomen, bijvoorbeeld als de UEFA minder plaatsen afneemt dan de bond heeft aangevraagd.

Dodenherdenking

De wedstrijd zou eerst plaatsvinden op 4 mei, maar is op verzoek van burgemeester Eberhard van der Laan een dag vervroegd. 

"Wij willen de wedstrijd niet op 4 mei in Amsterdam laten plaatsvinden", liet een woordvoerder van de burgemeester vrijdag aan NU.nl weten. "Duizenden supporters in de stad tijdens een waardige Dodenherdenking zien wij niet zitten."

Op 11 mei om 21.05 uur zullen de twee ploegen in Lyon spelen.