De attractie Bungee Katapult op de Dam is zaterdagavond opnieuw gesloten na een incident. Deze keer schoot een magneet los, vloog de lucht in en ging daarna dwars door de metalen vloer van de attractie.

Getuige Eric de Winter, die er vlak voor stond, schrok zich wild, vertelt hij tegen AT5: "We keken naar boven en er kwam van zo'n dertig meter hoogte een magneet rakelings langs ons heen. Deze ging vervolgens dwars door de ijzeren plaat." 

"Het was zeker schrikken, een bijna dood ervaring. Wonder boven wonder raakte niemand gewond", laat de bezoeker weten. 

Politie

De eigenaar van de attractie was zondag niet aanwezig, maar meerdere omstanders zeggen dat een van de mageneten per ongeluk mee de lucht in schoot en toen naar beneden viel.

"Een van de medewerkers van de attractie schoof direct daarna een rubber matje over het gat heen en wilde alles gewoon door laten gaan. Wij hebben toen maar de politie gewaarschuwd", vertelt De Winter. 

Agenten kwamen vervolgens poolshoogte nemen en besloten dat de attractie dicht moest voor inspectie. Dat is al de tweede keer deze editie van de kermis op de Dam. Anderhalve week geleden bungelde een vrouw in de attractie nadat een beugel losschoot. 

Veilig

De AKI, onder toezicht van Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft zondagochtend een inspectie uitgevoerd. Alles werd weer veilig bevonden en de attractie mocht daarom zondagmiddag weer open.