De grote brand die zaterdag woedde in een pand aan de Westhavenweg is nog altijd niet helemaal uit.

"Het vuur laait af en toe weer een beetje op", laat een woordvoerder van de brandweer zondagmorgen weten. "Dit is goed te verklaren. De brand woedde op een zeer groot oppervlak en er ligt heel erg veel brandbaar materiaal daar. Het is in principe niks om je zorgen om te maken, Amsterdammers kunnen wel nog altijd een brandlucht ruiken."

De brandweer is de hele nacht aanwezig geweest bij het pand. Zondagmiddag wordt waarschijnlijk een poging gedaan de smeulende resten 'uit elkaar te trekken' om het nablussen makkelijker te maken.

De brand brak zaterdag aan het begin van de middag uit in een bedrijfsverzamelpand en was pas uren later onder controle. Via een NL-Alert werden veel Amsterdammers gewaarschuwd ramen en deuren dicht te houden.

Oorzaak

Wat de oorzaak van de brand is is nog niet bekend. Mogelijk wordt het ook lastig precies te achterhalen wat de aanleiding voor de vlammenzee was. "De brand was lang en hevig", stelt een woordvoerder. "We hebben er ontzettend veel water opgegooid, dan gaan er onherroepelijk sporen verloren."