Een scooterdief in Amsterdam heeft in de nacht van woensdag op donderdag wat extra geld verdiend aan zijn gestolen bezorgscooter. Nadat hij de scooter had meegenomen, heeft hij er een portie shoarma mee bezorgd bij een besteladres.

"Het was een bestelling van ongeveer twee tientjes", vertelt een woordvoerder van het restaurant. "Netjes afgerekend door de klant, die van niks wist natuurlijk."

Rond 1.00 uur kreeg restaurant Ton Ton Shoarma op de Rozengracht in Amsterdam twee bestellingen binnen. Een bezorger van het restaurant ging vervolgens op pad om de twee nachtelijke bestellingen in één rit te bezorgen.

Toen de bezorger na de eerste bezorging terug naar zijn scooter liep, ontdekt hij dat deze was gestolen. Het restaurant belde hierop met de volgende klant om te vertellen dat de bestelling wat langer op zich liet wachten, maar deden een opvallende ontdekking: het eten bleek gewoon te zijn bezorgd.

Kans schoon

"Waarschijnlijk zag de dief zijn kans schoon om wat extra geld te verdienen", vertelt de woordvoerder. "We hebben vandaag aangifte gedaan en gelijk het signalement van de dader doorgegeven, dat hebben we doorgekregen van de klant wiens eten door de dief bezorgd is."

Een hondsbrutale actie van de dief, zo vindt de woordvoerder. 'Het is een absurd verhaal', meent hij.

Witte scooter

De witte bezorgscooter is gestolen op de Admiralengracht. Hierna is hij naar de Willem Augustinestraat gereden voor de bezorging, om daarna spoorloos te verdwijnen.

Mensen die de scooter, of de diefstal, hebben gezien kunnen contact opnemen met de politie.