Mocht Ajax zich donderdagavond voor de halve finale van de Europa League plaatsen, dan wordt de komende Europese thuiswedstrijd mogelijk niet op 4 mei afgewerkt. Burgemeester Eberhard van der Laan heeft Ajax te kennen gegeven dat hij dat niet wil.

"De burgemeester wil geen duizenden supporters in het centrum van de stad als daar de Dodenherdenking op de Dam wordt gehouden", bevestigt zijn woordvoerder.

Het probleem ontstaat pas als Ajax donderdagavond tegen Schalke 04 met succes een 2-0 voorsprong verdedigt en bij de loting vrijdag eerst een thuiswedstrijd krijgt toebedeeld.

"Ajax heeft de UEFA laten weten dat spelen op 4 mei in Amsterdam niet zal kunnen. Hopelijk is de Europese bond zo wijs aan het verzoek gehoor te geven", aldus de woordvoerder.

Mogelijkheden

Mogelijk verzoekt Ajax de UEFA om de eerste wedstrijd uit te mogen spelen. Een andere optie is dat de wedstrijd in de Arena een dag eerder, op woensdag 3 mei, gespeeld wordt.

De wedstrijd tussen Schalke 04 en Ajax begint donderdag om 21.05 uur. De speeldata voor de halve finales zijn 4 en 11 mei.