De politie heeft vorige week een 17-jarige jongen aangehouden die verdacht wordt een man te hebben doodgestoken in het Amsterdamse Oosterpark. De politie gaat uit van een uit de hand gelopen beroving.

De politie zegt nog te onderzoeken of de beroving homo-gerelateerd is. De 33-jarige Pool werd 3 maart doodgestoken op een plek die bekendstaat als ontmoetingsplaats voor homoseksuele mannen. 

De politie onderzoekt of de verdachte voor meerdere straatroven in en rond het Oosterpark verantwoordelijk gehouden kan worden.

De Pool raakte levensgevaarlijk gewond bij het steekincident. "Het slachtoffer was bij aantreffen niet meer aanspreekbaar", aldus de politie. "Ondanks directe reanimatie kon zijn leven niet worden gered."

Meerdere verdachten

De politie houdt er rekening mee dat er bij de beroving meerdere verdachten betrokken waren. De aangehouden verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Er wordt nu pas melding gemaakt van de aanhouding in verband met het onderzoek.

De recherche roept (homoseksuele) mannen op die eveneens in het Oosterpark het slachtoffer zijn geworden van een beroving en dat nog niet hebben gemeld bij de politie dat alsnog te doen.