Bewoners, huurdersvereniging Oud-West en een ondernemer zijn in hoger beroep gegaan tegen een uitspraak van de rechtbank die de bouw van een hotel op de hoek Jan Pieter Heijestraat en de Bogerstraat mogelijk maakt.

De bewoners hadden de gemeente voor de rechter gesleept, omdat zij het er niet mee eens zijn dat het bestemmingsplan op het pand van 'wonen' naar 'hotel' is veranderd. Na anderhalf jaar procederen werden de projectontwikkelaar en de gemeente op 28 februari door de rechtbank in het gelijk gesteld.

Volgens de advocaat van de bewoners, die zich hebben verenigd in het actiecomite Longstay? NoWay!, zou de uitspraak van de rechtbank uitermate aanvechtbaar zijn. De buurt vindt dat de gemeente onvoldoende heeft aangetoond waarom het bestemmingsplan veranderd moest worden. De procedure die hierbij is gevolgd zou ernstige gebreken vertonen, omdat de bewoners niet op de juiste plaats en wijze over het plan zijn gehoord.

De komst van het longstayhotel en een nieuwe supermarkt zorgt al jaren voor ophef in de Kinkerbuurt. Eerder uitte de buurt al haar onvrede over de komst van het hotel door 660 bezwaarschriften bij het stadsdeel af te leveren.