De oudste school van Amsterdam wordt met sluiting bedreigd. Het bestuur van de Barbaraschool in Oost zegt het dure onderhoud aan het historische gebouw niet meer te kunnen betalen.

De ouders van verschillende leerlingen leggen zich daar niet zomaar bij neer. Zij zijn een actie gestart om de school open te houden.

De Barbaraschool zit al 127 jaar in een prachtig pand aan het Eikenplein in Oost. Onderhoud kost de school veel geld, maar steeds werden de problemen opgelost met de hulp van betrokken ouders. Nu de kosten zijn gestegen tot 1,3 miljoen euro, lijken de problemen te groot.

Groot onderhoud

"Het is net als met je eigen woning. Soms kun je het met een beetje verf af. Soms is er groot onderhoud nodig met bijbehorende kosten. We hebben alles geprobeerd. We hebben linksom en rechtsom gekeken, maar we zien de mogelijkheid helaas niet", zegt bestuurder Frank Merten van KBA Nieuw-West.

Mocht het de school niet lukken het benodigde geld bijeen te krijgen, zal de school zijn deuren in de zomer van 2018 sluiten.