Op nagenoeg hetzelfde moment waarop een Arnhems homostel werd mishandeld, is ook een koppel in de Kerkstraat slachtoffer geworden van homohaat. 

Dat is te lezen in pamfletten die het paar in de straat heeft opgehangen. 

De politie bevestigt de aangifte en vermoedt eveneens homo-gerelateerd geweld. Zij roepen getuigen op zich te melden bij de politie.

De zaak is onder behandeling bij Roze in Blauw, een speciale eenheid, belast met haatincidenten tegen lhbt'ers.

Opmerking

"Fuck you gay" werd er zaterdagavond rond 23.30 geroepen tegen twee bewoners van de Kerkstraat, is op het pamflet te lezen. Het stel ondersteunt elkaar omdat één van de mannen duizelig is. Ze reageren niet op de opmerking om de situatie niet te laten escaleren, maar de man geeft toch een klap in het gezicht van één van de slachtoffers.

Enkele momenten later verschijnt een andere man, die roept "what have you done to my friends", alvorens hij het tweede slachtoffer in zijn gezicht slaat. Beide daders vluchten als het stel de politie belt, schrijven de slachtoffers op de brieven. 

Mars

Naar aanleiding van het homogeweld organiseren Amsterdamse politieke jongerenorganisatie woensdagavond een mars tegen homofobie. In paren van twee van hetzelfde geslacht zal er hand in hand vanaf de Dam, via de Westermarkt naar het Homomonument worden gewandeld.