De wedstrijd tussen PSV en Ajax blijft staan op zondag 23 april. De KNVB heeft met de clubs afspraken gemaakt over het competitieprogramma en daar wordt aan vastgehouden.

"Het verzetten van een topwedstrijd verlangt een organisatie van clubs, politie, burgemeesters. Er is op deze korte termijn geen ruimte om aan zo'n verzoek mee te werken", schrijft de voetbalbond in een verklaring

Bovendien zou het verplaatsen op deze termijn betekenen dat veel fans niet bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn, aldus de KNVB. 

Trainer Peter Bosz had vrijdag laten doorschemeren dat hij liever de wedstrijd een dag later zou spelen, omdat zijn team op donderdag nog een wedstrijd in de Europa League speelt. Hij wil dat er in de toekomst meer rekening wordt gehouden met clubs die ook internationaal presteren.

Volgens de KNVB wordt er al rekening gehouden met het feit dat clubs zowel internationaal als nationaal goed presteren. Zo spreelt Ajax na een Europese donderdagavondwedstrijd altijd een latere wedstrijd op zondag.

Optie

Maandagochtend zei de KNVB nog tegen De Telegraaf dat een verplaatsing van het duel een optie was. De bond gaf wel aan dat meerdere partijen bij die beslissing betrokken zijn, zoals PSV, de gemeente Eindhoven en de zendgemachtigden.

Eerder diende Ajax ook al een verzoek in bij de KNVB om het duel met NEC van komende zaterdag te verplaatsen naar zondag. Dat is afgewezen.