Toen klusjesmannen woensdag een pand aan de De Ruijterkade in wilden om aan de slag te gaan, zagen ze tot hun verbazing dat dit pand gekraakt was. Ze kwamen er niet in.

De mannen probeerden vervolgens de deur te forceren om zo toch binnen te komen en de krakers weg sturen.

Hierop ontstond toen een conflict tussen de werklui en de krakers. De politie kwam er aan te pas en heeft de werkmannen weggestuurd. Ze kregen te horen dat ze officieel huisvredebreuk pleegden, omdat de krakers nu de bewoners zijn.

Het pand, eigendom van Oscar Stradmann, is zondag gekraakt. Over het balkon hebben de krakers een spandoek gehangen met de tekst 'Oscar Stradmann is een terrorist'.

Verwijdering

Volgens de krakers stond het pand al een tijd leeg. In een gesprek met Het Parool zegt Stradmann dat dit niet klopt. Hij zegt er tot november zelf in te hebben gewoond. In januari is er vervolgens begonnen met de verbouwing. 

De politie bevestigt tegen AT5 dat er een aangifte wordt verwerkt. Pas daarna kan de politie overgaan tot verwijdering van de krakers. Wanneer dit precies zal gebeuren is niet bekend. 

Studentenwoningen

Stradmann is ook eigenaar van het niet onomstreden North Orleans appartementencomplex. Dit project raakte in opspraak omdat het werd aangeprezen als studentenwoningen. Maar de gemeubileerde appartementen worden aangeboden voor maar liefst 1.250 euro per maand.