Een 36-jarige vrouw moet zich deze week voor de rechter verantwoorden, omdat haar pitbull in 2016 een 6-jarig meisje in het gezicht heeft gebeten.

De hond, een Amerikaanse Staffordshire Terriër, beet zondagavond 31 juli het meisje meerdere keren in het gezicht. Het meisje moest aan haar verwondingen worden geopereerd. Door de bijtwonden heeft ze verschillende littekens in haar gezicht. 

Het Openbaar Ministerie wijt de verwondingen van het kind aan de nalatigheid van het baasje, zo blijkt uit de tenlastelegging. De hond (Charley) liep onaangelijnd en zonder muilkorf op de openbare weg. De vrouw had kunnen vermoeden dat de hond zonder strikte begeleiding een gevaar voor de omgeving vormde, zeker voor kinderen, vindt het OM.

De eigenaar gaf zelf ook toe dat de hond absoluut niet vrij mocht rondlopen. "Ze hebben heel duidelijk gemaakt: maak die hond niet los. Hij kan niet met kleine kinderen en met kleine honden omgaan (...) Ik geef hem vreten, hij komt hier uit mijn huis. Hij is via onze tuin daar naartoe gegaan. Ik durf die familie niet eens aan te kijken."