De 55-jarige man die ervan wordt verdacht dat hij zijn 31-jarige buurvrouw in Oost eind vorig jaar zomaar in elkaar heeft geslagen, is uit zijn huurwoning gezet. Donderdag staat hij voor de rechter voor (poging tot) zware mishandeling.

Het slachtoffer schreef in november een bericht op Facebook hoe de buurman haar in het portiek had opgewacht en haar vol met zijn vuist in het gezicht had geslagen.

"Daarna heeft hij mij ongeveer drie minuten lang gestompt met beide vuisten. Ik ben op de grond gevallen en heb geprobeerd om met mijn handen mijn gezicht te beschermen om maar niet flauw te vallen en te blijven schreeuwen om hulp. Ik ben in totaal wel veertig tot vijftig keer geslagen."

Woningcorporatie De Key is in de week na de mishandeling een buurtonderzoek begonnen om te horen of andere buren wel eens last van de buurman hebben gehad. Dat bleek niet zo te zijn, maar zorgen waren er wel. 

Overleg

Welke zorgen dat waren, kan de woordvoerder van De Key vanwege privacyredenen niet zeggen, maar wel dat na overleg met zorginstanties de conclusie was dat het 'onverantwoord' zou zijn om de man te laten terugkeren in zijn woning. Ook de rechter kwam een paar weken geleden tot dat oordeel: het huurcontract van de man is door de rechtbank ontbonden.

De woning van de buurman staat nu leeg. Zijn spullen zijn opgeslagen. Dat heeft De Key laten doen. Hij is sinds zijn arrestatie eind vorig jaar niet meer in zijn huis geweest.

Zorginstanties 

De man krijgt geen andere huurwoning meer van De Key. De woordvoerder: "We hebben zorginstanties gevraagd wat deze meneer aan zorg nodig heeft als we hem een andere woning zouden aanbieden. De instanties hebben gezegd dat hij niet terug kan keren naar een woning, omdat ze hem niet voldoende zorg kunnen bieden."

Het slachtoffer durfde na de mishandeling niet meer terug naar haar eigen woning, een koophuis. Ze heeft een stressvolle periode achter de rug waarin ze van tijdelijk huis naar tijdelijk huis ging, maar heeft nu een huurhuis gevonden. Tot haar spijt heeft ze van De Key geen hulp gekregen bij het zoeken naar een vervangende woning. Haar koophuis in Oost heeft ze inmiddels verkocht. 

Voorarrest

De verdachte buurman zat tot halverwege februari in voorarrest. Waar hij nu verblijft, is niet bij AT5 bekend. Zijn advocaat was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.