Reparatie van Wiegbrug in West gaat nog weken duren

Afgelopen vrijdag zorgde een defecte Wiegbrug op de De Clecqstraat voor verkeerschaos. De brug ging namelijk nog wel omhoog, maar wilde daarna niet meer naar beneden. Nu blijkt dat het ophaalmechanisme flink beschadigd is en dat het weken gaat duren, voordat de brug gemaakt is.

Omdat de brug niet meer omlaag kon, moest het verkeer over de De Clecqstraat worden omgeleid. Op het moment van de problemen was een bedrijf bezig de brug op afstand bestuurbaar te maken. De gemeente onderzoekt nu of die werkzaamheden iets te maken hebben met de veroorzaakte schade en of de reparatiekosten te verhalen zijn op het bedrijf.

Toen de brug op vrijdagochtend open ging, ontstond er een probleem in de eindschakelaar. Het brugdek stond op het hoogste punt open, maar het mechanisme bleef doorratelen. Vervolgens is er schade ontstaan aan de tandwielen van het brugmechanisme.

Uiteindelijk moest de brug gecontroleerd omlaag gebracht worden. Het verkeer kon daarna weer gebruik maken van de Wiegbrug. Maar grote schepen moeten sindsdien omvaren, terwijl de Kostverlorenvaart een drukke scheepvaartroute is.

Tip de redactie