Daklozen blijven langer in oude gevangenis Havenstraat

In de oude gevangenis aan de Havenstraat worden daklozen langer opgevangen. Eind maart sluit de winteropvang, waarna het verder gaat als passantenpension.

Een passantenpension is een hotelachtige voorziening waar dakloze mensen voor maximaal zes maanden een gemeubileerde kamer huren. "Hier werken ze in alle rust aan een oplossing voor hun situatie van dakloosheid", aldus de gemeente. In tegenstelling tot de winteropvang mogen de daklozen in een passantenpension de hele dag verblijven.

Amsterdam heeft op drie andere locaties in de stad vergelijkbare voorzieningen. De ervaring leert volgens de gemeente dat er op die locaties geen sprake is van overlast.

De daklozen die terechtkomen in het passantenpension hebben geen zorgindicatie, moeten een binding hebben met Amsterdam en beschikken over een inkomen om hun huur te betalen. Het passantenpension start vanaf half april tot het voorjaar van 2018 met in totaal 127 kamers.

British School

De voormalige gevangenis in recent gekocht door The British School of Amsterdam van het Rijksvastgoedbedrijf. In het voorjaar van 2018 wordt het pand door The British School of Amsterdam verbouwd.

Tip de redactie