Burgemeester sluit woning in Noord na drugshandel

Een woning aan de Noorderbreedte in Amsterdam Noord is maandag op last van burgemeester Van der Laan op grond van de Opiumwet dichtgetimmerd. Eerder waren er bij een doorzoeking harddrugs (cocaïne en heroïne), een geladen vuurwapen en munitie gevonden.

Uit de politieonderzoek is ook gebleken dat er vanuit de woning werd gedeald. De bewoner en een familielid hebben zich volgens de gemeente bezig gehouden met het dealen van de drugs in de woning en ook in de omgeving van het huis.

De gemeente laat in een persbericht weten dat de aanwezigheid van drugs kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden vanwege overlast en de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Het dient te worden voorkomen dat de woning in de toekomst een rol kan blijven spelen in de handel van drugs.

Daarnaast raakt de aanwezigheid van vuurwapens in de woning, gelet op verschillende liquidaties die hebben plaatsgevonden in en om Amsterdam, direct aan de veiligheid en het veiligheidsgevoel van burgers. Gezien het gevaar voor de openbare orde en veiligheid, heeft de burgemeester besloten de woning in ieder geval voor drie maanden te sluiten.

Tip de redactie