Slettenhaar gaat bezorgdiensten verkeerslessen geven

Paul Slettenhaar, bestuurder in Zuid, gaat maaltijdbezorgdiensten op het matje roepen en uitnodigen voor een 'gesprek over verkeersveiligheid'. Hij wil het asociale gedrag van bezorgers aanpakken.

"We gaan het eerst op een leuke manier proberen door met bedrijven om de tafel te gaan. Als dat niet werkt moeten we handhaven", zegt Slettenhaar tegen De Telegraaf.

Hij heeft alle maaltijdbezorgers in Zuid aangeschreven. Hij wil samen met de bedrijven ideeën bedenken over hoe de verkeersveiligheid en het imago van de bezorgers verbeterd kan worden. 

De bestuurder zegt dat er regelmatig levensgevaarlijke situaties ontstaan. Volgens Slettenhaar worden er soms mensen met rollators de pas afgesneden door bezorgers op e-bikes of scooters. Hij krijgt daar veel klachten over binnen.

Onder druk

"Veertien bedrijven hebben al aangegeven langs te willen komen. Met verkeersdeskundigen gaan we praten en oplossingen bedenken", zegt de VVD-bestuurder in Zuid.

"Bedrijven moeten stoppen hun bezorgers onder druk te zetten zo snel mogelijk eten te serveren. Dat doe je door het gedrag echt te veranderen."

Tip de redactie