Restaurant Mossel & Gin weer open na beschieting

Een paar kogels door de ramen zorgden ervoor dat restaurant Mossel & Gin twee weken dicht ging, op verzoek van de burgemeester.

"Alles stortte in", vertelt eigenaar Wouter ten Velde over het bewuste moment. Maar vandaag, twee weken later, is het feest, want de heropening is een feit.

Toen het verzoek kwam om de tent vrijwillig twee weken te sluiten, ging Ten Velde letterlijk door zijn knieën. "Ik kon niet meer opstaan(...) Je kan twee weken geen geld verdienen en je betaalt wel iedereen door en vervolgens, omdat je ondernemer bent, denk je: wat nu?"

Van de twee weken sluiting werd goed gebruik gemaakt, vertelt de andere eigenaar Josh Selter. Al het terrasmeubilair werd geschuurd en geschilderd en de kok kwam met nieuwe gerechten: onder andere een mossel met gin, want die was er nog niet.

Onderzoek

Er is tijdens de sluiting ook politieonderzoek gedaan, wat overigens geen verdachte opleverde, en er zijn extra camera's opgehangen. "Wij gaan gewoon weer doen waar wij goed in zijn. En dat is gewoon door en voor mensen zorgen."

Tip de redactie