Stadsnomaden moeten weg uit het Westelijk Havengebied

De stadsnomaden moeten weer verkassen. De gemeente heeft ze per brief laten weten dat ze niet meer gewenst zijn op hun huidige locatie bij het Westelijk Havengebied. De groep paradijsvogels ziet de verhuizing niet zitten, vooral omdat de nieuwe locatie een stuk kleiner wordt.

Wie het kamp van de stadsnomaden vanmiddag oploopt, merkt weinig van de onrust van de bewoners. Een jaar wonen ze hier naast de A5 op het randje van Nieuw-West en Westpoort.

Maar nu moeten ze weg, vertelt de enige bewoonster die voor camera wil. "We moeten officieel al weg zijn. We kregen een belachelijke brief van de gemeente. Stond in: jullie zijn in overtreding, maar we gaan nog niet handhaven, want er is nog geen nieuwe plek voor jullie."

De groep van enkele tientallen personen mag van de gemeente sinds 2015 per locatie een jaar lang blijven. Hiervoor stonden ze bij het AMC in Zuidoost, daarvoor in Noord. Voor die afspraken was 't landje in Westpoort hun vaste locatie, maar die plek werd in 2014 ontruimd door de politie.

Westpoort

De volgende precieze locatie is nog niet bekendgemaakt, maar wel dat het opnieuw Westpoort wordt en een derde minder oppervlakte meet. "Dat hoorde ik inderdaad. Maar dat kan natuurlijk niet. Kijk om je heen. Hoe moet het kleiner?", vraagt de bewoonster af.

Woensdag is er een debat in de gemeenteraad over de nieuwe locatie de stadsnomaden.

Tip de redactie