Broedende reigers in Frankendael live te volgen

Het is bijna lente en dat betekent dat veel vogels nesten aan het bouwen zijn. Hoog in de boom is er vaak weinig te zien van de broedende paartjes en daarom heeft de Vogelbescherming weer een aantal nestcams opgehangen, ook in het park Frankendael in Oost.

Hoog in een boom woont namelijk een stel broedende blauwe reigers.

Via de site van de Vogelbescherming zijn de dieren live te volgen. Eén camera fimt het nest van een afstandje en een tweede camera zoomt in op het nest.

In het nest zouden al drie tot vijf eieren liggen. Na 23 tot 28 dagen broeden komen de meeste eieren uit.

Zwaluwen

De reigers zijn met name goed te zien als ze aankomen en vertrekken. Het nest zelf is namelijk zo diep dat de broedende reiger erin verdwijnt. Zodra de jongen geboren zijn en wat groter worden, zullen zij zich ook steeds vaker laten zien.

In de stad staat een tweede nestcam gepland. Een koppeltje broedende gierzwaluwen moet straks ook van dichtbij te volgen zijn. De camera voor die livestream komt te hangen ergens bij een kerk in de stad. Het is nog niet duidelijk welke kerk dat precies gaat zijn.

April

Gierzwaluwen beginnen pas eind april met het bouwen van nesten. Ze leggen tussen de twee en drie eieren die na 18 tot 22 dagen uitkomen. Zodra de tweede camera hangt, zijn de beelden hier live te bekijken.

Tip de redactie