Op de homo-ontmoetingsplek in het Oosterpark in Amsterdam waar afgelopen vrijdag een 33-jarige Oost-Europeaan om het leven kwam bij een straatroof, zijn de afgelopen maanden meerdere berovingen geweest.

Volgens de politie is er al voor het incident van vrijdag overleg geweest tussen gemeente, politie en homo-belangenorganisatie COC over de veiligheid van de mannen-ontmoetingsplaats. Ook het COC zegt al langere tijd verontrustende signalen te ontvangen over het Oosterpark.  

Lees ook: Slachtoffer dodelijke straatroof is 33-jarige Oost-Europeaan

De dodelijke straatroof vond vrijdagavond rond rond 21.30 uur plaats. De 33-jarige Oost-Europeaan overleed nog diezelfde nacht aan zijn verwondingen. De politie houdt er rekening mee dat bij de fatale beroving vier daders betrokken waren. Geen van hen is aangehouden. Het team grootschalige opsporing is met het onderzoek bezig. De zaak zal vanavond behandeld worden in Opsporing Verzocht, en zal woensdag ook aan bod komen in AT5's Bureau 020.

Lees ook: Buurtbewoners mijden Oosterpark: 'Het is altijd al een raar park geweest'

Raadslid Jan-Bert Vroege van D66 heeft vragen gesteld aan het college over de situatie in het Oosterpark. Hij vraagt zich onder meer af of bij het college bekend is dat er meerdere homogerelateerde incidenten in het park hebben plaatsgevonden de afgelopen twee jaar. Ook wil D66 weten of er al iets bekend is over de voortvluchtige daders van de dodelijke steekpartij.