In de Schaafstraat in Noord woedde dinsdagochtend een grote brand in een bedrijfspand. Het pand met daarin een inktverwerkingsbedrijf is volledig uitgebrand. De brand is momenteel onder controle, maar nog niet volledig gedoofd.

De brand brak kort na 7.00 uur uit, vermoedelijk begon de brand met een gasexplosie.

Niemand raakte gewond. Het vuur dreigde over te slaan naar een naastgelegen garagebedrijf en een leverancier van schoonmaakproducten. Ter plaatse waren ook enkele flinke knallen hoorbaar, dat zijn vermoedelijk gasflessen geweest die ontploften. 

Om 11.00 uur liet de brandweer weten het vuur onder controle te hebben. Dinsdagmiddag blijkt het vuur echter nog steeds niet volledig gedoofd.

Volgens de brandweer zit er nog een brandhaard onder het dak. "We kunnen er moeilijk bijkomen en laten het nu ontbranden zodat we het beter kunnen blussen." Om de brandhaarden te kunnen bereiken zette de brandweer tegen het einde van de middag een kraan in om het dak te verwijderen.

Bewoners worden geadviseerd ramen en deuren voorlopig nog dicht te houden in verband met de rook. 

Meetploeg

Het vuur woedde op meerdere plekken in het pand, omwonenden moeten rekening houden met stank in de buurt. 

De brandweer is met groot materieel uitgerukt, ook werd er een meetploeg opgeroepen. Of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, kan de brandweer nog niet zeggen.