Geen huis meer te vinden in Amsterdam? In Lelystad zijn er meer dan genoeg. Maar ja, dan moet je wel naar Lelystad. Om Amsterdammers over de streep te trekken gaat de gemeente in Flevoland een speciale campagne beginnen.

In totaal is er 150.000 euro uitgetrokken om de stad als aantrekkelijke woonlocatie te promoten. Want met het museum Nieuw Land Erfgoedcentrum, de Bataviawerf, een excursie naar de Oostvaardersplassen en een middagje vissen bij De Huif, heeft de stad volgens de gemeente het nodige te bieden. Verder hoopt de gemeente woningzoekenden te overtuigen met de lage huizenprijzen en centrale ligging in het land.

De marketing afdeling van de stad gaat met het geld de website van de stad flink opfrissen, schrijft Omroep Flevoland. Daarnaast kom de gemeente met een zogenaamd 'gastvrij budget'. Inwoners van de stad kunnen aanspraak maken op een deel van dat budget wanneer ze onder andere Amsterdammers kennis laten maken met Lelystad.

Met de campagne hoopt de gemeente tussen de 3000 en 4000 nieuwe inwoners te trekken. Overigens richt Lelystad zich niet alleen op Amsterdammers. Mensen uit het noorden en oosten van het land zijn ook van harte welkom.